Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własna czcionka - Bootstrap

JMWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w webmasterstwie siedzę od dawna, lecz bardzo niedawno postanowiłem wypróbować Bootstrap. Framework spodobał mi się. Mam jedno pytanie - jak ustawić własną czcionkę (w moim przypadku Roboto Thin)?

@edit:

Próbowałem za pomocą <style> w <head>, ale nie podziałało.

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

Nie wiem czy w bootstrap-ie jest jakiś panel do czcionek ale czcionki dodaje się poprzez reguły css.

Np:

@font-face {
  font-family: 'nazwa_twojej_czcionki';
  src: url('ścieżka do pliku czcionki');
}

I po tym normalnie używasz swojej czcionki:

Np:

h1 {
  font: 60px/68px 'nazwa_twojej_czcionki', Arial, sans-serif;
  letter-spacing: 0;
  color:#930;
  margin:20px 0;
}

Ps. Aby poprawnie wszystko działało niestety musisz swoją czcionkę dodać w 4 formatach no minimum w 2 *.TTF dla Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera i Safari a *.EOT dla IE.

Opublikowano

Próbowałem za pomocą <style> w <head>, ale nie podziałało.

Nie wiem czy w bootstrap-ie jest jakiś panel do czcionek ale czcionki dodaje się poprzez reguły css.

Np:

@font-face {
  font-family: 'nazwa_twojej_czcionki';
  src: url('ścieżka do pliku czcionki');
}

I po tym normalnie używasz swojej czcionki:

Np:

h1 {
  font: 60px/68px 'nazwa_twojej_czcionki', Arial, sans-serif;
  letter-spacing: 0;
  color:#930;
  margin:20px 0;
}

Ps. Aby poprawnie wszystko działało niestety musisz swoją czcionkę dodać w 4 formatach no minimum w 2 *.TTF dla Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera i Safari a *.EOT dla IE.

@up: czytanie ze zrozumieniem -100. Zapraszam do podstawówki.

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

@JMWeb

To najwyraźniej źle zrobiłeś.

Dodanie czcionki to nie tylko wrzucenie 1 pliku na serwer i dodanie 2 linijek.

W skrajnych przypadkach potrzeba dodać 3 rodzaje czcionki w 4 formatach. 12 plików czcionki!!! [pogrubiona/pochylona/normalna czcionka].

A jak nie dajesz rady to wrzuć na tą stronę swój plik czcionki w TTF lub OTF i podlinkuj sobie wygenerowany plik stylów do swojej strony.

http://fontsforweb.com/
Opublikowano

Najwyraźniej zrobiłem dobrze. Skorzystałem z Google Fonts więc tylko wkleiłem @Import na początku i dodałem do body font-family. Nie wiesz co to jest Bootstrap więc nie SPAMuj.

Opublikowano

Temat nieważny. !important w css i wszystko hula.

Opublikowano

Wystarczy mieć <style>/<link> po wywołaniu Bootstrapa np:

<!-- Bootstrap -->
<link rel="stylesheet" href="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.2.0/css/bootstrap.min.css">
<!-- Custom CSS -->
<link rel="stylesheet" href="style.css">

Pozdrawiam,
SKmedix  B) 

sygna2014.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...